A környék

Csisztafürdő

Csisztafürdőn öt medence áll a fürdeni vágyók rendelkezésére. Az ásványi anyagokban gazdag vizet két szabadtéri ülő-, és két fedett medencében lehet élvezni. A fürdő rendelkezik gyerekmedencével és szaunával is. Az ásványi anyagokban gazdag csisztai víz hidrokarbonátos, kénes gyógyvíz és nagymennyiségű szénsavat is tartalmaz. Gyógyvize reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére, illetve törések utáni rehabilitációra ajánlott.

A berek területén végzett olajkutató fúrások nyomán a Csisztapusztához közeli részen 1956-ban 42 °C hőmérsékletű, ásványi anyagokban gazdag melegvizet találtak. A télen-nyáron nehezen megközelíthető fürdőhöz szilárd burkolatú út nem vezetett, így megközelítése csak a kisvasúton keresztül volt lehetséges.

Ma az ásványi anyagokban gazdag csisztai vizet két szabadtéri ülő-, és két fedett medencében lehet kiélvezni. A fürdő rendelkezik gyerekmedencével és szaunával is.

A csisztai víz hidrokarbonátos, kénes gyógyvíz és nagymennyiségű szénsavat is tartalmaz; 42 fokosan tör felszínre. Kedvező összetétele alkalmassá teszi mozgásszervi és reumatikus betegségek, nőgyógyászati, bél és gyomorpanaszok kezelésére.

Elérhetőségek: www.csisztafurdo.hu